Tebutikken

Teadrops

   

 

Mit første rigtige bekendtskab med kinesisk te fik jeg under et års arbejdsophold for en dansk virksomhed i Hong Kong tilbage i 2000-2001, hvor jeg smagte mange vidunderlige, kinesiske teer - morgen, middag og aften. Og der var ofte knyttet en anekdote eller en virkning til den enkelte te. For kineserne er der (næsten) altid et formål med det, de indtager - det er altid godt for et eller andet. Det fangede også min interesse.

De kommende år var jeg ofte på besøg hos venner i Hong Kong og på små ture til Kina. Jeg fandt mine favoritteer, flere kom til og interessen blev større. Den første, spæde teplante var blevet sået i mig. Tankerne og idéerne tog langsomt form og blev med tiden mere og mere konkrete; Teadrops kom på tegnebrættet. Miljøet har altid været meget vigtigt for mig, så økologien var ligesom bare givet på forhånd.

Jeg var så heldig at få kontakt til Mr. Ed Cheung, som nu er blevet min te mentor, og hos ham fik jeg et tekursus. I forlængelse af kurset tog vi til et aldeles skønt teområde i det sydvestlige Kina, Wuyi San, som hører til blandt de mest kendte områder for produktion af oolong teer.

Te er på samme tid ren nydelse og en hel videnskab - det tager mange år at lære det hele, men jeg føler, at jeg har fået et solidt fundament i teens verden, og der bliver bygget ny viden på hver dag.

Jeg håber også, at din interesse for te er blevet vakt.

Rikke, 2008

 

Dankort VISA Mastercard Maestro VISA Electron JCB